Polityka Prywatności

                 Szanowni Państwo,

  Zgodnie z obowiązującymi przepisami od 25 maja 2018r, dotyczącymi ochrony danych osobowych (RODO) pragniemy poinformować, że Galeria Sztuki Kwadrat Art zbiera tylko te dane osobowe, które są niezbędne do należytego świadczenia oferowanych usług i na bieżąco dochowujemy wszelkich starań, aby zadbać o ich bezpieczeństwo. Informujemy również, że ilość zbieranych danych jest minimalizowana i odpowiada potrzebom celu zbierania bądź wynika z przepisów prawa.

 

  Administratorem danych osobowych jest Galeria Szztyki Kwadrat Art Radosław Zaczek, NIP: 8392436936 , REGON: 221061401, który dokonuje przetwarzania danych osobowych Klientów zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.).

 

  Jako administrator Galeria Kwadrat Art Radosław Zaczek przetwarza dane w celach związanych z wykonywaniem umów, w tym na potrzeby bieżącego kontaktu w celach informacyjnych, przedsiębiorcom pośredniczącym w zamawianiu usług kurierskich, operatorom pocztowym i firmom kurierskim w celu nadania przesyłki, a także w związku z ewentualnym dochodzeniem roszczeń po wygaśnięciu umowy lub zrealizowaniu umowy. Dane przetwarzane są również w celach przekazywania informacji handlowych po uzyskaniu od Państwa odpowiedniej zgody.

  Informacje dodatkowe:

Dane kontaktowe to:

Kwadrat Art Radosław Zaczek,

ul. Garbary 95/26 61-757 Poznań.
 

  Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest niezbędność tego przetwarzania do wykonania umów, umożliwieniu dochodzenia ewentualnych roszczeń oraz na możliwości zapytania poszczególnych osób o wyrażenie zgody, która jest niezbędna do przedstawienia naszej informacji handlowej.
Dane osobowe przetwarzane są na zasadzie dobrowolności i są przetwarzane tylko tak długo, jak długo są niezbędne do realizowania ww. celów lub do momentu, gdy wyrażą Państwo skuteczny sprzeciw wobec ich przetwarzania. Okres przetwarzania danych osobowych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami.

 

  Dane osobowe mogą być przekazywane naszym podwykonawcom, w szczególności dostawcom rozwiązań informatycznych, wyłącznie w związku z realizacją naszych celów.
 

  Przysługuje Państwu prawo żądania dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, jak również prawo do przenoszenia danych osobowych. Przysługuje ponadto Państwu prawo wniesienia sprzeciwu względem przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu z przyczyn uzasadnionych.
 

  Przysługuje Państwu także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, gdy uznacie Państwo, że przetwarzanie danych osobowych przez Galeria Kwadrat Art Radosław Zaczek narusza przepisy prawa.
 

  Jesteśmy gotowi na udzielenie wszelkich informacji na nurtujące Państwa sprawy dotyczące gromadzenia przez nas danych osobowych.

Polityka Cookies

  Serwis kwadratart.pl wykorzystuje technologię plików cookies.

 

  Pliki cookies – tzw. “ciasteczka” – stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika i są przeznaczone do korzystania ze strony internetowej galerii. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i w sposób odpowiedni wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji.

 

  Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

  - dostosowania zawartości strony internetowej galerii do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony internetowej.

  - tworzenia statystyk umożliwiających zrozumienie jak użytkownik korzysta ze stron internetowych. Ma to na celu umożliwienie ulepszenia jej zawartości oraz struktury

 

  W ramach korzystania i przeglądania strony internetowej stosowane są różne rodzaje plików cookies, którymi są;

  - stałe - są one przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika

  - sesyjne – tymczasowe – to pliki cookies, które są usuwane w momencie zakończenia sesji, tj. wylogowania się ze strony, upuszczenia strony lub zamknięcia przeglądarki internetowej, która wyświetla stronę www.

  - własne – pliki cookies umieszczone na stronie www przez właściciela

  - zewnętrzne – pliki cookies umieszczone na stronie przez podmioty zewnętrzne np. do prowadzenia anonimowych statystyk przez Google Analytics

  Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe Użytkowników. Mechanizm cookies nie jest wykorzystywany do identyfikacji Użytkowników jak również do pozyskiwania jakichkolwiek o nich informacji.

 

  Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Jeśli użytkownik nie zgadza się na umieszczenie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informację jak to zrobić użytkownik znajdzie w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na funkcjonalności dostępu do strony internetowej sklepu. Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień plików cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych, dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej.

Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać : informacje o przeglądarce użytkownika, adresie IP, typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów.

Powyższe dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.